Activiteitencommissie Activiteitencommissie

De activiteiten commissie van de Hervormde gemeente Ouddorp wil zich graag op aan u voorstellen en vertellen wat zij doet.
Jaarlijks vergaderen we ongeveer 4 keer met elkaar. In deze vergaderingen worden plannen gemaakt voor de activiteiten die gepland/georganiseerd gaan worden, we overleggen wie wat doet en alles wordt bij elke vergadering op papier gezet en uitgewerkt door de notulist. De notulen worden vervolgens gestuurd naar alle commissie leden, kerkenraad, koster, en kerkrentmeesters zodat iedereen op de hoogte is van onze activiteiten.

Wij organiseren verschillende activiteiten zoals zangavonden, snuffelmarkten, fietstocht, kerstpost, lezingen, bloemschikken, minimarkten ect.
Een ieder in de commissie heeft zo zijn eigen taken wie wat organiseert en uiteraard wordt de publicatie doorgegeven in kranten, ons maandelijkse kleine kracht, blauwe stapper en websites.

Ons grootste doel is het verzamelen van geld voor de kerk, het kerkgebouw en de predikant om zo het Woord van God in stand te kunnen houden.
Daarbij ondervinden/beleven we saamhorigheid in alle activiteiten die we met elkaar als gemeente en bezoekers en tevens als Christenen onder elkaar beleven. Dit is prachtig en fijn om te zien.

Elke keer weer zijn we vol ideeën en enthousiast voor alle activiteiten die komen gaan. Dit alles doen we met volle inzet en met de kracht van onze Schepper.
De activiteitencommissie hoopt ook in dit jaar weer diverse activiteiten te organiseren.
Voor al onze activiteiten kijkt u in onze agenda.
Ons rekeningnummer is NL18 RABO 0146 3826 25.
Ons emailadres is activiteitencommissie@hervormdouddorp.nl
Wij zijn ook te volgen via facebook en instagram!
Facebook: https://www.facebook.com/activiteitencommissieouddorp
Instagram: activiteitencommissie_ouddorp

Team Team

v.l.n.r. Anne Grinwis, Rianne Klepper, Danielle Quist, Alette en Jan Steenbergen.

Opbrengst novemberactie
Afgelopen maand was er weer een actie waar diverse producten besteld konden worden, zoals zelfgemaakte gebakjes, stoofappels/stoofperen en broodjes. Deze actie bracht in totaal €623,71 op. We willen iedereen die hieraan een bijdrage leverde hartelijk bedanken!

Kerstpost
ok dit jaar is het weer mogelijk om kerstpost in te leveren voor Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Melissant en Dirksland. De prijs is €0,60 per kaart. Inleveren van de kerstpost kan op zaterdag 11 december van 10.00u tot 12.00u en dinsdag 14 december van 18.30u tot 19.30u in De Morgenster. Op deze dagen zijn er ook zelfgemaakt kerststukjes, vogeltaarten en pittenzakken te koop. Eventueel kunt u de post ook bij Daniëlle Quist (Emmaweg 3) door de brievenbus doen met gepaste betaling, tot uiterlijk 15 december 18.30u.

Bestelactie december
Tot uiterlijk donderdag 9 december kan er weer lekkere erwten- en bruine bonensoep besteld worden. Daarnaast is het ook mogelijk om diverse afbakbroodjes te bestellen. We hebben weer veel afbakbroodjes besteld, maar OP=OP. De bestelling kan zaterdag 11 december van 10.00u tot 12.00u afgehaald worden in De Morgenster (Weststraat 2, Ouddorp) of bezorgd worden voor €1,- (alleen in Ouddorp). Hierbij zullen wij natuurlijk de maatregelen in acht nemen. Ga voor uw bestelling naar www.tinyurl.com/decemberactie2021. U kunt uw bestelling ook doorgeven per mail: activiteitencommissie@hervormdouddorp.nl.

Einde Jouw Marktkraam
In verband met teruglopende verkoop, zullen er per 8 december geen spullen meer verkocht worden voor de kerk bij Jouw Marktkraam. Mogelijk wordt er volgend jaar weer een kraam gehuurd. Nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet!

Oliebollen
Ook dit jaar willen we op oudejaarsdag 31 december weer oliebollen gaan bakken en verkopen. We zoeken hiervoor nog vrijwilligers! Zie hiervoor kopje ‘vrijwilligers gevraagd’. De verkoop van de oliebollen start om 9.00u en is tot 11.30u. Het is ook weer mogelijk uw oliebollen te laten bezorgen voor €1,-. Bestellen kan tot en met 30 december 17.00u via de genoemde bestelmogelijkheden onder kopje ‘bestelactie december’ en via het bestelstrookje (zie achterkant Kleine Kracht). Deze kan ingeleverd worden bij Anne Grinwis (Preekhillaan 12).

Vrijwilligers gevraagd
Om deze acties mogelijk te maken zoeken we nog een aantal vrijwilligers.
Heeft u tijd en wilt u helpen, wij zoeken nog:
- Kerststukjesmakers voor 10 december. Heeft u nog bakjes, potjes etc. staan die we kunnen gebruiken, dan zijn deze welkom fam. Meijer aan Dorpsweg 39a.
- Postsorteerders en -bezorgers (sorteren 16 december vanaf 08.30u in De Morgenster).
- Voor het bakken (tussen 7.00u en 12.00u) en bezorgen van oliebollen.
Voor de kerststukjes kunt u zich melden bij Rianne Klepper (0610332631), voor de kerstpost bij Anne Grinwis (0615282494). Voor hulp bij oliebollen graag melden bij Daniëlle Quist (0623464879).

Afscheid commissielid
Vorige maand is Marianne van Wijk gestopt als lid van de activiteitencommissie. We willen haar hartelijk bedanken voor de bijdrage die ze geleverd heeft!

Overzicht data
9 december: laatste dag om soep en broodjes te bestellen.
10 december: kerststukjes maken (in overleg met Rianne).
11 december 10.00u - 12.00u: inleveren kerstpost, afhalen bestelling december- actie, verkoop kerststukjes, vogeltaarten en pittenzakken in De Morgenster.
14 december 18.30u - 19.30u: inleveren kerstpost, verkoop kerststukjes, vogeltaarten en pittenzakken in De Morgenster.
15 december tot 18.30u: laatste kans inleveren kerstpost bij Daniëlle Quist (zie stukje ‘kerstpost’).
16 december vanaf 8.30u: post sorteren in De Morgenster.
30 december tot 17.00u: laatste kans om oliebollen te bestellen (zie stukje ‘oliebollen’).
31 december 9.00u - 11.30u: oliebollenverkoop bij de kerk.