Activiteitencommissie Activiteitencommissie

De activiteiten commissie van de Hervormde gemeente Ouddorp wil zich graag op aan u voorstellen en vertellen wat zij doet.
Jaarlijks vergaderen we ongeveer 4 keer met elkaar. In deze vergaderingen worden plannen gemaakt voor de activiteiten die gepland/georganiseerd gaan worden, we overleggen wie wat doet en alles wordt bij elke vergadering op papier gezet en uitgewerkt door de notulist. De notulen worden vervolgens gestuurd naar alle commissie leden, kerkenraad, koster, en kerkrentmeesters zodat iedereen op de hoogte is van onze activiteiten.

Wij organiseren verschillende activiteiten zoals zangavonden, snuffelmarkten, fietstocht, kerstpost, lezingen, bloemschikken, minimarkten ect.
Een ieder in de commissie heeft zo zijn eigen taken wie wat organiseert en uiteraard wordt de publicatie doorgegeven in kranten, ons maandelijkse kleine kracht, blauwe stapper en websites.

Ons grootste doel is het verzamelen van geld voor de kerk, het kerkgebouw en de predikant om zo het Woord van God in stand te kunnen houden.
Daarbij ondervinden/beleven we saamhorigheid in alle activiteiten die we met elkaar als gemeente en bezoekers en tevens als Christenen onder elkaar beleven. Dit is prachtig en fijn om te zien.

Elke keer weer zijn we vol ideeën en enthousiast voor alle activiteiten die komen gaan. Dit alles doen we met volle inzet en met de kracht van onze Schepper.
De activiteitencommissie hoopt ook in dit jaar weer diverse activiteiten te organiseren.
Voor al onze activiteiten kijkt u in onze agenda.
Ons rekeningnummer is NL18 RABO 0146 3826 25.
Ons emailadres is activiteitencommissie@hervormdouddorp.nl
Wij zijn ook te volgen via facebook en instagram!
Facebook: https://www.facebook.com/activiteitencommissieouddorp
Instagram: activiteitencommissie_ouddorp

Team Team

v.l.n.r. Anne Grinwis, Rianne Klepper, Danielle Quist, Alette en Jan Steenbergen.

Opbrengst Paasbrunchactie en Voorjaarsactie
Afgelopen maand hielden we zowel de Paasbrunchactie als de Voorjaarsactie (met planten voor in de tuin). De opbrengst van deze acties waren respectievelijk €710 en €345,20. We zijn dankbaar voor deze mooie opbrengst en willen iedereen bedanken die hier zijn of haar bijdrage aan geleverd heeft! Moederdagactie D.V. 9 mei is het weer Moederdag en daarom hebben we diverse producten te koop: van heerlijke zelfgemaakte gebakjes tot kunstige bloemstukjes. De volgende producten zijn te bestellen: - Gebakjes in smaken: aardbei kwarktaartje, bokkenpootjes advocaat en mokka (€1,75 p/st). - Boterkoek en kokoskoek (heel €6,50; halve €3,50). - Perkplanten in staande pot Ø 27cm €12,50 p/st. - Perkplanten in hangpot Ø 27cm €14,50 p/st. Omdat de gebakjes zelf gemaakt worden, kunnen er maximaal 100 gebakjes besteld worden. Wacht dus niet te lang met bestellen! Bestellen kan tot en met 7 mei. Ook is het mogelijk om tot en met zaterdag 1 mei 15.00u plantenbakken van Kwekerij De Halve Maan te bestellen. U kunt de bestelling plaatsen via: https://tinyurl.com/moederdagactie2021 of via de QR-code hiernaast. Ook kunt u mailen naar activiteitencommissie@hervormdouddorp.nl of bellen/appen naar Daniëlle Quist (06-23464879) of Anne Grinwis (06-15282494). De bestelling kan zaterdag 8 mei tussen 10.00 en 12.00 uur afgehaald worden bij de Hervormde Kerk (Weststraat 2, Ouddorp) of bezorgd worden voor €1,- (alleen in Ouddorp). Hierbij zullen wij natuurlijk de maatregelen in acht nemen. Bij het ophalen van de bestelling op zaterdag 8 mei kunnen er zelfgemaakte bloemstukjes en plantenbakken gekocht worden. Wellicht zijn er ook pioenrozen verkrijgbaar, maar dat is nog niet zeker.

Gezocht voor bloemstukjes
Voor het maken van de bloemstukjes voor de Moederdagactie zoeken we nog de volgende spullen: potjes, mandjes, schalen en onderborden. Deze spullen kunnen bij Krientje Meijer gebracht worden (Dorpsweg 39a). Speurtocht De speurtocht is nog steeds te bestellen! Dit kan tot en met 14 mei bij Daniëlle Quist (06-23464879) of via een mailtje naar activiteitencommissie@hervormdouddorp.nl. Een speurtocht kost €2,50 p.p. en kan lopend of per fiets gedaan worden. Er zijn 4 bonnen van Eetwinkel ’t Hoekje te winnen. Inleveren kan eveneens tot 14 mei bij Daniëlle Quist.

Pinksteractie
Op 22 mei (zaterdag voor Pinksteren) willen we een actie houden waarbij aardbeien en afbakbroodjes besteld kunnen worden. Hiervan zijn de prijzen en details nog niet bekend. U kunt de bestelling plaatsen via een formulier waarvan de link via de app gedeeld zal worden, zodra hij beschikbaar is. Op 22 mei zullen er ook broodjes en aardbeien bij de kerk verkocht worden. Voor meer informatie kunt u bellen naar Rianne Klepper (06-10332631).

Verlotingsactie
Ook is er komende maand weer een grote verloting. Er zijn vele prachtige prijzen te winnen, te denken aan boodschappenpakketten, wijn, koffie en theepakketten en nog veel meer! Lootjes kosten 1 euro per stuk en 6 voor 5 euro. Bestellen kan tot en met 28 mei via Daniëlle Quist (06-23464879). U kunt het geld ook bij Daniëlle in de brievenbus doen (Emmaweg 3) of overmaken naar NL18RABO0146382625 met vermelding van naam en telefoonnummer. De trekking is 29 mei.

Komende maand
Ook voor Vaderdag zijn we bezig met een leuke actie, daarover meer in de volgende Kleine Kracht! Doel opbrengst komend jaar Afgelopen maand hadden we een vergadering met de kerkrentmeesters, waarin we terugblikten op afgelopen jaar en vooruitkeken naar komend jaar. Daarbij is ook het doel voor komend jaar gekozen: het opknappen van de pastorie. We hopen dat de diverse acties kunnen bijdragen aan dit doel!